1 av 2
2 av 2

Tisdag 5 juni

Sommarvärmen har lagt sig över Värmland och nu är det inte många dagar kvar i skolan för barnen. Redan på fredag slutar en del barn!

Men någon som inte tar semesterledigt är morgonradion, vi till och med utökar vår sändning med en timme från och med nästa vecka!! :)

I dag har vi pratat cykelkartor, sommargympa och nationalfirande!

I morgon är det ju nationaldagen och den firas på många olika sätt runt om i länet och den här morgonen har vi pratat om lite olika firanden.

I Filipstad drar firandet igång redan i kväll enligt Sören Kronberg, en av personerna bakom planeringen...

I Lysås i Karlanda, Årjängs kommun, ska nationaldagen firas med bland annat kafferep...

I Torsby firas det med något helt annorlunda nämligen en golftävling...

Från golf till cykel. Det är nämligen så att Karlstad har fått en ny cykelkarta.

Den förra versionen kom för fem år sedan, och sedan dess har en del hänt i residensstaden. Susanne Fagerström är kartingenjör på Karlstads kommun...

Vi fortsätter med sport för även om vi står inför sommaren så är det inte någon ro och vila! Har du inte gymkort finns det inte längre några ursäkter...

Kenneth Axelsson, samordnare för sommargympan, Karlstad Kommun...

Den sista maj var det sista dagen för att lämna in olagliga vapen - utan att åka dit för det. Värmlandspolisen har tagit emot fler än 500 illegala vapen och över 1 700 kilo skarpa och lösa skott.

Christer Albinsson, polisen i Karlstad...

Nu tar morgonradion ledigt för att fira nationaldagen men på torsdag är vi tillbaka igen och då ska vi bland annat prata om mördarsniglar och åska!

Ha nu en myspysig nationaldag!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".