PICKNICK - korgen, brödet, rutiga duken och drycken

Äntligen så har vi sommar. Nu har det varit fantastiskt väder i några dagar och det ska väl inte bli så stor skillnad längre fram. Visst får vi räkna med lite bakslag men då får vi trösta oss med att vi hann ju med en picknick innan det sämre vädret dök upp.

Att packa sin korg och att välja dryck är alltid lika spännande och speciellt om man har bestämt med goda vänner att träffas någonstans och gemensamt inmundiga medhavda rätter och drycker gör utflykten ännu mera spännande.

Vad packar man ner i sin korg mer än glas, tallrikar och bestick? Ja det finns ju en hel del att välja på och låt den egna fantasin få fritt spelrum. Men här kommer lite tips på mat och dryck.

Kräftstjärtar med avokadodipp, grönsaksfyllda bröd, pastasallad med t.ex kyckling, härliga kycklingspett med dragon och citron, picknicksrulle med lammköttbullar, pajer av olika slag t.ex västerbotten paj och självklart en tunnbrödsrulle.

Vad dricker man nu till detta? Här tycker jag att man naturligtvis ska ha med sig vatten, naturligt eller med kolsyra och kanske i olika smaker, saft till barnen, öl med olika styrka och nu passar en bib dvs Bag in box. Kan man frakta så är det trevligt med vin i flaska som man kan sänka ner i närmsta sjö för att kyla.

VITA  boxar

15558 Drostdy Hof Chardonnay Viognier           184,-

12464 Santagostino Cattaratto Chardonnay       196,-

12418 Inycon Chardonnay                               226,-

RÖDA boxar

68973 Chill Out Cabernet Sauvignon                179,-

2362  Canaletto Montepulciano d’Abruzzo         200,.-

6823 Killawarra Shiraz  C S                            206,-

VITA  på flaska

6679 Argento Chardonnay                              73,-

2275 Muscadet Sèvre et Maine                        77,-

2430 Chablis                                                 119,-

RÖDA på flaska

12596 Reserv du Couvent                              87,-

32224 Merlot Delle Venezia                            99,-

29002 Allesverloren Shiraz                            99,-

Ett kylt rosévin är inte heller fel som kanske en liten aperitif innan picknicken börjar. Och som alltid  lika mycket vatten som vin och självklart alkoholfritt alternativ alltid med i picknickskorgen.

Ha en trevlig helg och njut av vackert väder god mat och svalkande och trevliga drycker.

Thomas Vinare

2007.06.08