Tisdag 12 juni

Tisdag morgon den 12 juni och vi är inne på sommartablåns första vecka.

I morgonradion i dag har det handlat om MC-gängen som sprider sig runt om i landet, vi har haft besök av Håkan Jäder som producerat en sommarserie Jäders Värmland. Vi har även uppmärksammat en jubilar och mycket mer!

De kriminella mc-gängen sprider sig i landet. På bara några år har antalet orter som fått avdelningar av mc-gängen Hells Angels, Bandidos och Outlaws flerdubblats och i dag finns gängen från Trelleborg i söder till Luleå i norr.

Och som du kunde höra i nyheterna igår så häktades tre personer med anknytning till det kriminella mc-gänget Bandidos i Säffle av Gävle tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för försök till grov utpressning. Brottet ska ha skett i januari i år och riktats mot en man i Gävle.

Flera härvor av mc-relaterad brottslighet har nystats upp bara i Gävleområdet dem senaste åren.

Men hur påverkas en liten ort när mc-gängen etablerar sig där? Vi har besökt flera samhällen i Värmland där flera invånare har fått kriminella mc-gäng som grannar...

Vi är bara i början av sommaren men redan nu varnar polisen för bilinbrott med tanke på alla dem bilinbrott som var i Karlstad i helgen. Vi pratade även om skolavslutningarna med Christer Lööf Samverkansområdets chef Syd...

På centralsjukhuset i Karlstad så har man sen en tid tillbaka möjlighet att med kateterkirurgi operera brock på kroppspulsådern.

En av de första som opererats på centralsjukhuset i Karlstad är Per Inge Sundqvist....

Varje tisdag efter klockan nio den här sommaren kommer du att höra reprisen av Jäders Värmland, idag blev det bara Jäder själv - Håkan Jäder besökte nämligen morgonradion och berättade om programmet...

Och så uppmärksammade vi en jubilar den här morgonen för 1907 satte man spaden i backen och började bygga det som senare kom att bli inlandsbanan. 30 år tog det att bygga den 1300 km långa pulsådern genom Sveriges inland.

I år firar inlandsbanan 100 år och det är Sveriges längsta födelsedagskalas !!!

Anna Frykman är jubileumsgeneral för firandet av inlandsbanan...

På torsdag drar firandet av Inlandsbanan igång! I morgonradion i morgon ska du få första delen i vår sommarserie Bakom Flötet. Bengt Höglind har varit ute och fiskat med kända värmlänningar och först ut är Jimmy Jansson! Mer om det i morgon då vi också ska prata hembygdskartor och meteoriter och mat, mmmm!

Ha en myspysig dag!