Onsdag 13 juni

Mitt i veckan och lill lördag!

Den här morgonen pratade vi mat, sill och jordgubbar och då handlade det inte om midsommar! Vi gav oss ut i rymden och vi pratade hembygdskartor.

Du fick även första delen i vår sommarserie Bakom flötet. Bengt Högdlind hade tagit med sig Jimmy Jansson ut på en fisketur!

Nu kan turisterna i länet få en samlad bild på var alla Värmländska hembygdsgårdar ligger på en och samma karta. Det är första gången en sån karta ges ut, och ska förhoppningsvis få flera att besöka våra hembygdsgårdar.

Inger Axelsson är vice ordförande i Värmlands hembygdsförbund...

Vi pratade jordgubbar den här morgonen och vanligtvis har man grädde eller glass till jordgubbarna. Men nu i sommartider vore det ju spännande att kunna göra något mer exotiskt. Ann-Sofi Blomkvist jobbar som kock och kallskänka och hon äter sin jordgubbe helst med glass eller grädde...

Några onsdagar under sommaren kan man äta Sillunch i Västerstrandskyrkan i Karlstad, bl a idag. Per Lundberg kyrkoherde i Västerstrandskyrkan och Tony Wong informatör i Kyrkan besökte morgonradion och berättade om varför dem serverar lunch i kyrkan....

Ungdomarna i Karlstad har börjat med en ny livsfarlig lek. Dem hoppar från kuren vid Vågmästarbron. Gunnar Mårgård vid Sjöräddningssällskapet...

Hörde du dånet den 17:e maj och trodde att det var åska då kan jag berätta om du missat det att det var en meteorit. Och nu letar norska forskare efter svarta meteorbitar och folk som har iakttagit den här händelsen.

Johnny Skorve är professor vid Naturhistorisk Museum I Oslo och är mycket intresserad av den här meteoriten...

Om du har några upplysningar om meteoriten eller känner till kvinnan Johnny efterlyser, ring då på 0047-22 85 16 30 eller 0047-950 47 469. 

Du fick även första delen i vår sommarserie Bakom flötet och i dagens program var Bengt Höglind och fiskade med Jimmy Jansson. Det blev ingen fisk men fint väder hade dem... Hör mer om det här under Bakom flötet!

Imorgon är vi tillbaka igen ha nu en myspysig dag!