Torsdag 28 juni

Den här morgonen har vi varit till Mount Everest, vi har mitt i sommaren pratat om lärarutbildning och ishockey. Du har fått ett filmtips och så har det handlat om konst - Miró.

Igår presenterade regeringen sina planer på en förändrad lärarutbildning. En ensam utredare ska titta närmare på detta. I direktiven sägs bland annat att det ska bli hårdare krav, ökad specialisering och minskad frihet att välja ämnesinriktning.

Eva-Lis Preiz från Forshaga är ordförande i Lärarförbundet...

Konst på Konsum, kan det vara möjligt ? Ja, det kan det faktiskt, åtminstone i entrén till Konsum Mitt-i-City i Karlstad. Och det är inte vilket konstverk som helst, det är en Juan Miró som idag är värderad till mer än en och en halv miljon kronor.

Den köptes av Konsum Värmland 1962 för 10.000 kronor och har suttit på Domus och OBS Bergvik och togs ner som tur var innan Domusvaruhuset brann ner 1999, igår avtäcktes verket ovanför entrén till konsum Mitt-i-city...

Camilla Nilsson, 33, från Charlottenberg var bara 250 meter från toppen på Mount Everest. Då ökade vinden och teamet måste vända för att riskerna blev för stora...

Charlottenbergs ishockeydamer spelar kommande säsong i högsta hockeyserien. Det står klart sedan klubben tackat ja till en friplats i division 1 väst/öst.

Sara Kask, spelar back för Charlottenberg, och hon är mycket glad...

Du fick även en favorit i repris från vårens Värmlandstoppen och så veckans DVD-tips och idag handade det om en svensk TV-klassiker. En familjedeckare från 60-talet...

   

I morgon är det äntligen fredag och du kanske gör din sista dag innan semestern! Vi ska i morgonradion tävla i nutidsorienteringen bland annat och så kommer vår vinexpert Thomas Andersson hit och så ska det handla om Herrgårdskryss!

Ha nu en myspysig torsdag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista