1 av 2
2 av 2

Måndag 9 juli

Efter regn kommer solsken och som vanligt har morgonradion varit med dig den här underbara måndag morgonen. Vi har idag kollat campingsäkerheten, vi har varit i Almedal, vi har fått ett smakprov på en ny golfbana och så har det önskats och mycket mer!

Sveriges Radio har granskat brandsäkerheten på landets campingplatser och det varierar mycket över landet hur väl Räddningsverkets föreskrifter följs. Faktiskt är det så att Sveriges Campingvärdars riksförbund - SCR - har sina egna föreskrifter som inte är lika tuffa som Räddningsverkets. Enligt SCR är det ok att ett förtält står närmare grannens husvagn än räddningsverkets föreskrivna 4 meter.

38 svenska campingplatser fick besök i förra veckan av Sveriges Radios reportrar. Två av dem ligger i Värmland: Skutberget i Karlstad och Mörudden i Skoghall.

Eva Lövqvist och Carl-Gustaf Mattison kommer från Gävle och campar på Skutberget. De har inte märkt av att de fått brandsäkerhetsinformation...

Första dagens talare under politikerveckan på Gotland var inte partiledare. Å solen strålade inte över den mjukt sluttande gräsmattan i Almedalen. Ingenting var med andra ord riktigt som vanligt. Men P4as politiske reporter, Ci Holmgren, finns på plats - precis som vanligt, och rapporterar från ett Gotland som verkar lida av en lätt baksmälla, efter förra årets intensiva valspurt, som började just här...

Den 25:e augusti får Degerfors en av Sveriges modernaste och vackraste golfbana, nämligen Degernäsbanan.

I slutet av augusti ligger samtliga arton hål spelklara och det är en bana fylld med bunkrar och vatten, en riktig utmaning med andra ord enligt P-O Johansson som är projektansvarig för Degernäsbanan...

Veckans ljudbokstips från Björn Jansson är en kriminalroman och en annorlunda sådan...

I våra smultronställen handlade det idag om en stor gran, du fick sjätte delen i vår sommarserie ”En Herrgårdssägen”. I morgon får du bland annat en ny del i den här serien och så följer vi upp campingsäkerheten!

Ha en myspysig måndag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".