1 av 2
2 av 2

Tisdag 10 juli

Tisdag morgon och André och Andrea har namnsdag! Den här morgonen har vi bland annat fått en ny rapport från Almedalveckan, vi har kollat med kustbevakningen om det är några ute på sjön nu med tanke på vädret och så har vi följt upp campingsäkerheten!

Igår berättade vi om Sveriges Radios undersökning av brandsäkerheten på svenska campingplatser. Det som framkom var att brandsäkerheten är en viktig fråga för campingägarna, men de följer inte alltid Räddningsverkets regler. I stället är det branschorganisationen regler som följs - regler som stundtals inte är lika tuffa som Räddningsverkets. Bland annat tycker branschen att säkerhetsavståndet fyra meter ska gälla mellan husvagnarna och att förtältet inte ska räknas in i det avståndet.

Men Christer Hultcrantz, brandskyddsinspektör på Räddningstjänsten i Karlstad, verkar inte alltför oroad trots att råden inte följs...

Det gäller att synas om man vill märkas under politikerveckan i Visby. Det är det vid det här laget många som har begripit, och därmed vidtas lämpliga åtgärder. Kanske har RFSL gått allra längst i år. I sin kamp för att uppmärksamma homosexuellas rättigheter kommer idag, deras förbundsordförande, Sören Andersson, att gifta sig inför hela massmedieuppbådet på Gotland. Direkt efter ceremonin kommer han och maken att ställa upp på intervjuer. Och det är på riktigt, säger Sören Andersson...

Efter flera veckors regnande pratade vi idag med kustbevakningen om det verkligen finns något folk på sjön och så kollade jag även hur det står ställt med Magnus Hanssons matlagning...

Vi hade även önskehalvtimmen, du fick sjunde delen i ”En Herrgårdssägen” och en repris av Jäders Värmland och den här gången besökte han Charlottenberg!

Du fick även veckans kalkonfavorit som du kan rösta på och i höst får du veta vilken låt som kammat hem flest röster! :)

I morgon är vi tillbaka igen och då ska vi få besök av en kock och vi ska prata revbensspjäll och så ska det handla om tangofestival!

Fram tills dess, ha en riktigt myspysig tisdag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".