1 av 3
2 av 3
3 av 3

Onsdag 11 juli

Lill lördag i dag och vi har anammat det med dans och musik. Vi har även pratat mat och då något så gott som revbensspjäll. En ny rapport från Almedalen har vi fått och så har det önskats och spelats och så har du fått vår nya sommarserie i Elvis fotspår och mycket mer!

Rädda skolbiblioteken och därmed barnens läsförmåga! Ja, det budskapet kommer nu från svensk biblioteksförening som i en ny undersökning visar att över hälften av Sveriges tonåringar tycker att det är viktigt eller mycket viktigt att deras skola har ett eget bibliotek.

Samtidigt visar statistiken att läsförmågan minskar stadigt bland svenska barn.

Niclas Lindberg, som är generalsekreterare i svensk biblioteksförening är övertygad om att den minskade läsförmågan hänger ihop med att 450 000 barn i grundskolan saknar tillgång till skolbibliotek. Nu uppmanar han kommunpolitikerna i Sverige att agera....

Under den kommande helgen, från den 13 till 15 juli, arrangerar Karlstads finska förening en finsk tangofestival i Karlstad. Syftet med den nya festivalen är att förmedla finska kultur samt göra Karlstad till en tangostad i framtiden. Alla som är intresserade av tango eller dans i överhuvudtaget är välkomna att dansa runt om i solstaden.

Anders Rixer-Kärki är ordförande för finska förening i Karlstad...

Till helgen avgörs även Guldklaven, på söndag är det dags för dansbandens egen prestigefyllda musikgala!

Nominerad till Guldklaven i kategorin årets låt vid dansbandsveckan i Malung är Åsa Karlström som är lite nervös...

Vi har även pratat mat, vi fick besök av kocken och köksmästaren Karl Nilsson och i dag handlade det om Revbensspjäll...

Den här morgonen fick du även vår nya sommarserie ”I Elvis fotspår” och åttonde delen i ”En Herrgårdssägen” och så har vi haft önskehalvtimmen som är tillbaka i morgon igen och då ska vi även följa upp ”En Herrgårdssägen” och så ska vi bjuda på ett filmtips och så grubblar Ulla Walldén i bersån igen!

Ha nu en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".