1 av 2
2 av 2

Fredag 13 juli

I dag är det fredagen den trettonde, en riktigt otursdag enligt många. Både veckodagen och talet anses vara förknippad med gammal gudinnedyrkan och således av ondo. Men något ont har det inte varit i morgonradion! Den här morgonen har det handlat om bär och svamp, vi har haft vinskolan, en rapport från Almedalen och mycket mer!

Torsdagen var moderaternas dag under politikerveckan på Gotland och i avsaknad av statsministern var det finansminister Anders Borg som stod i fokus.

Runt om i Visby hölls seminarier där i huvudsak män iförda kostym diskuterade Sveriges ekonomi med pannorna i djupa veck. Men ett seminarium var helt olikt alla andra. I en liten sal på Högskolan gav två unga kvinnliga nationalekonomer en feministisk analys av vårbudgeten. En av dom är Anna Klerby. Hon förklarar varför dom har valt att granska just budgeten....

Såväl kantareller som blåbär och hallon har redan kunnat plockas ute i skogen vilket är något tidigare än vanligt. Och morgonradion fick besök av en för många välbekant röst, trädgårdskonsulenten Lars-Erik Samuelsson...

     

Vi har haft vår vinexpert Thomas Andersson på besök och i dag pratade vi sommarviner...

Vi har även tävlat i nutidsorienteringen, du fick tionde delen av ”En Herrgårdssägen” och en repris av sommarprataren Runar Patriksson!

På måndag är vi tillbaka igen och då ska du bland annat få ett nytt ljudbokstips, du ska få ett smultronställe och så givetvis fortsätter vi med serien med Stig Torstensson, ”En Herrgårdssägen”.

Ha nu en myspysig helg och du tänk på att det är fredagen den trettonde!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".