1 av 2
2 av 2

Måndag 16 juli

I dag är det äntligen sommar ute igen! Den här morgonen har vi gjort en återblick på Arvikafestivalen, vi har varit på Årjängstravet och du har fått ett smultronställe och fortsättningen på vår serie ”En Herrgårdssägen” och mycket mer!

Den sextonde Arvikafestivalen gick av stapeln i helgen. Trots Hultsfreds nederlag och Roskildes väderproblem blev Arvikafestivalen helt utsåld och publikrekord slogs.

De flesta festivaler vänder sig enbart till ungdomar, men Arvikafestivalen har satsat på reducerat pris för de som är över 40 år. Mait och Lasse Bengtsson är två vana festivalbesökare som köpt ”40 plus-biljetter”, de tycker att fler över 40 borde besöka festivalen...

Nu varnar man för en riktig fästingsommar. Det är den hittills regniga sommaren som gör att fästingen trivs. Eva Andersson, arbetar som biträdande smittskyddsläkare på Smittskydd Värmland...

   

Den 16-årige speedwayföraren Anders Mellgren från Hagfors tog i helgen individuellt guld i junior-VM i Czestochowa i Polen.

Den tonårige världsmästaren låg naturligtvis och sov denna morgon men vi fick en pratstund med hans pappa när dom stod i färjeläget i Sassnitz och väntade på en plats över till Sverige och pappa Kurt Eriksson är mycket lycklig idag....

I helgen var det folkfest i Årjäng, i lördags avgjordes V75-travet och huvudattraktionen var det stora sprinterloppet med en halv miljon kronor i första pris.

I år liksom ifjol vann Erik Adielsson loppet, nu med hästen Citation.

Loppet drog 13 400 åskådare och vår reporter Ola Carlsson var på plats...

Du fick även den här morgonen ett ljudboktips från Björn Jansson och i dag handlade det om ”Det mystiska huset” och det är Petter Lidbeck’s nya deckarserie som handlar om de tre tjejerna Pella och tvillingarna Siri och Tyra.

Det här är den första boken i deckarserien...

Du fick också den här morgonen besöka Smultronstället Sankt Olovs gryta i Skoghall, du fick den elfte delen i vår sommarserie ”En Herrgårdssägen” och så har det ju önskats!

I morgon ska vi återigen prata med kustbevakningen och så ska det spelas önskemusik och läsas hälsningar och mycket mer!

Ha nu en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".