1 av 3
2 av 3
3 av 3

Fredag 20 juli

Då var det fredag igen och utanför studiofönstret i dag har solen lyst så vackert och det har varit en fantastisk morgon! Vi har bland annat varit i Sunne på vattenparken, vi har lagat mördarsniglar, pratat vin och tävlat!

Om man driver en vattenpark så bör man kanske tycka om vatten. Men VD:n för Sunne Vattenpark Fredrik Thorsvret tycker att det har varit väl blött den här sommaren...

Har du mycket mördarsniglar i din trädgård som du länge gått och irriterat dig på men inte vet vad du ska göra med... ?

Ja, då kanske det här kan vara ett litet tips till dig för det går nämligen att tillaga och äta dessa, kanske man tycker groteska mördarsniglar, men det tar lång tid.... Det vet krögaren David Kallos i Malmö. Han har nämligen gjort det.

Frågan är om det verkligen är en delikatess...

Blev du sugen på att göra en sådan toast hittar du receptet här:

Vi på Sveriges radio Värmland bestämde oss för att utse värmlands sju underverk med din hjälp!

Vi har under veckan fått in många samtal och mail och efter att ha gått igenom allt material har vi nu korat att dessa är våra underverk:

* Silleruds kyrka

* Bergslagskanalen

* Picassoskulpturen i Kristinehamn

* Pilgrimstapeten

* Stenbron i Karlstad

* Utsiktstornet på Storhöjden i Filipstad

* Mårbacka - Selma Lagerlöfs hem.

         

Här kan du se våra underverk...

          

Ett av värmlands sju underverk som har valts i Sveriges Radio Värmland är Silleruds kyrkan och kyrkoherde Maria Ribeck sa såhär...

Av alla samtal som kom in kan du här höra några röster...

Ja, visst har vi fantastiskt fina och härliga underverk vi kan vara stolta över?!  :)

Vi har även den här morgonen tävlat i nutidsorienteringen och så har vi haft besök av vår vinexpert Thomas Andersson och i dag var det sista vinskolan för sommaren, nu tar vinskolan lov men är tillbaka i höst igen. Vi har i dag pratat grill, sallader och mycket mer...

Du fick också femtonde delen av ”En Herrgårdssägen”, en ny del får du måndag igen. Då får du även ett nytt smultronställe och ett boktips och mycket mer!

Men ha nu en riktigt myspysig helg!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".