1 av 2
2 av 2

Måndag 23 juli

Då så - måndag igen och i dag börjar rötmånaden. Vi har den här morgonen pratat semestermat, vi har fått en rapport från den stora matchen i helgen och vi har besökt ett smultronställe och mycket mer!

Sex personer räddade livet på en treårig pojke natten till lördag när en radhuslänga började brinna i Filipstad. Männen väckte grannarna och larmade 112.

En 27-årig kvinna omkom i branden...

Då var den spelad, matchen som alla pratat om de senaste veckorna, nämligen den mellan Carlstad United och Manchester City. Och att det skulle bli förlust för Carlstad det var det inga höga odds på, men laget bjöd ändå upp till hyfsat motstånd och förlusten skrevs till 0-4 för värmlänningarna. Och lagkaptenen Lars-Olov Andersson tycker resultatet är hyfsat även om han gärna sett åtminstone ett mål för hemmalaget...

Värmlandskörv, skrädmjöl och krössylt, det är olika råvaror som tillverkas och äts runt om i Värmland. Men vad är dom mer än råvaror som komponeras till rätter? Thomas Blom är docent i kulturgeografi vid Karlstads universitet och han vet vad maten gör för semesterfirarna och att måltiden inte behöver vara bara mat, utan att den även kan vara en turistattraktion...

Varje måndag får du ett nytt härligt ljudbokstips av Björn Jansson till sommarläsandet och i dag handlar det om Aino Trosells berättelse På en öde ö i havet och den handlar om tre män och en kvinna...

Vi besökte även den här morgonen ett smultronställe, Ransäters kyrka och så fick du ett nytt avsnitt av ”En Herrgårdssägen”.

  

I morgon blir det återigen ett nytt avsnitt i vår sommarserie ”En Herrgårdssägen”. Vi ska även då prata med kustbevakningen och mycket mer!

Ha nu en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".