1 av 2
2 av 2

Onsdag 25 juli

Regn och åter regn har gjort att värmlänningarna flyr till varmare breddgrader. Den här morgonen har det handlat om resor, trädguidning och mat och då något så läckert som lamm!

Solen lyser med sin frånvaro denna sommar. Värmland har fått väldigt få soltimmar och prognoserna ser inte bättre ut.

Men det finns dom som får något positvt ut av detta och det är våra resebyråer. Resorna är idag så eftertraktade att restresorna kostar i princip lika mycket som de ordinarie resorna.

Men trots det så väljer vi att resa säger Lena Hällström, säljchef på Ticket i Karlstad...

Que’rcus ro’bur, är en art i familjen bokväxter. Det är ett storvuxet träd som i Sverige blir 20-25 meter men i södra Europa ända upp till 45 meter högt. Barken, som så småningom blir mycket grov, är ljusgrå och tätt uppsprucken i korta, smala och vertikala plattor.

Nå vad kommer du ihåg från naturkunskapslektionerna? Visste du att det var en vanlig ek som jag pratade om?

Är det så att du kanske vill fylla på med ny information eller väcka till liv gammal information om just träd då kan du om du bor i Karlstad gå på trädguidning på egen hand.

Ann Johansson jobbar på teknik och fastighetsförvaltningen på Karlstad Kommun...

Varje onsdag pratar vi mat här i morgonradion och i dag pratade vi om något som du kanske förknippar med österländsk kultur men det är även en stor delikatess på Island och Gudjon Sigmarsson var med och pratade om just lamm...

Häromdagen när Inger Hättström släppte ut sin hund Zizzi för en kissrunda kom hon inte ensam tillbaka. Hon hade någon med sig, en grävling...

Den här morgonen har varit fullspäckad som vanligt, du fick ju även våra sommarserier I Elvis Fotspår och En Herrgårdssägen. I morgon är morgonradion tillbaka igen och då ska det bland annat bli filmtips, du ska få en favorit i repris från Värmlandstoppen och så filosoferar Ulla Walldén i bersån igen!

Ha nu en myspysig dag!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".