MELODIFESTIVALVINER

Kan det ha undgått svensken att vi är uppe i inte bara sportlovstiden, utan även  festivaltider.
Just det, Sveriges mest populära TV program om man får tro statistiken, Melodifestivalen.

Dags för tredje kvalomgången nu på  lördag  och då passar det kanske bra med lite extra god mat och goda viner. Vi kan ju förbereda oss hela lördagen med både trevliga förrätter och kanske en gryta som fått stå och puttra på spisen, för att njutas till trevliga viner.
Här kommer lite spännande viner med matförslag:

VITA VINER

2407 Mezzacorona Chardonnay              62,-            Italien
Fiskpaté, räk och laxcocktail, ungsbakad torskfilé med örter och ansjouvis, musselsoppa

2085  Bellingham Chenin Blanc             79,-               Sydafrika
Gaspacho med citronbakad lax, kycklingfilé, risotto med sparris, prociutto med päron

12000 Vicars Choice Sauvignon Blanc  89,-                Nya Zealand
Getostsallad, kyckling med lök och rotsaksrösti, fisksoppa med aioli, abborre.

5588 Petit Chablis                            99,-                Frankrike
Gösfilé, quesadillas, grillad lax med citron saffran sås,  kycklingsfilé med  äpple och rödlökssky.

RÖDA VINER

32452 Raccolto Nero d’Avola           84,-         
           Italien
Porter eller slottsstek, fläskfilé med portvinsås, moussaka, lasagne.

500307-09 Julia  CS Merlot Shiraz       85,-                Sydafrika 
OBS beställningssortimentet.
Oxfilé Provencale , grillad biff med pepparot och rödvinsmör, lamm med potatisgratin.

6597 Gnarly Head  Zinfandel                87,-              USA
Älgstek med rödvinsås och fikon,  och chilligryta med bönor, biff med pesto, svamp paj.

6253 Koonunga Hill Shiraz CS             89,-                Australien.
Renskav med svamp och rödlök, satayspett, coq au vin, kalv  med tonfisksås, potatis o lökpizza.

Ha en trevlig melodifestival helg och lycka till med vin och mat i kombinat och som vanligt glöm inte lika mycket vatten som vin och alltid alkoholfria alternativ vid middagen.
THOMAS VINARE