Länets blommande trädgrådar

Ylva Kallström har skickat in två bilder på sin trädgård i Högboda. En på en blommande rabatt med sjön Säveln i bakgrunden och en på en del av grönsakslandet.

 

 

"Värmlands vackraste trädgård den finns helt klart i Forshaga. Närmare bestämt hos mina föräldrar, Annicka och Kjell Henriksson. Dammen är min fars projekt denna sommaren. Tidigare i vår gjordes rabatten på framsidan, under köksfönstret. Det finns blommor överallt och fler tillkommer hela tiden på både fram och baksidan" Det skriver Emma Henriksson i Karlstad och skickar med två fina trädgårdsbilder.

 

 

Johanna Strömblad har skickat in två bilder på sin rabatt som ligger i en gammal igenfylld brunn. Den första bilden togs i början av juni och den andra togs 8 juli.

 Anders Rexed har skickat in bilder på sin grönskande trädgård.

 

 

Pia i Ransäter har skickat in en bild på härligt solmogna smultron.


Anders Carlsson har skickat in en bild på sina gula rosor ute på Hammarö.


Rosor har odlats i tusentals år i Persien, Egypten, Indien och Kina. Det finns därför flera undergrupper av rosor, som dels delas in efter deras växtsätt, ålder och geografiska härstamning, dels efter deras blomningstid. Det finns flera olika konkurrerande och kompletterade sätt att indela rosor. Idag odlas rosor för det mesta för dess skönhet och doft, men de har haft en stor betydelse som läkeväxter och används som mytologiska, mystiska och religiösa symbolera. (Wikipedia)