Strömming suprise och apelsinsoppa

Strömming med piffiga tillbehör och en exotisk efterrätt.

Strömming surprise

4 pers

2 pkt strömming dvs 600g

1 1/2 tsk salt

Dill (Ganska mycket)

2 äggulor

2 msk senap (västerviks- eller annan lite starkare)

1/2 dl vitvinsvinäger

1 dl olja

1 dl socker

1 krm kryddpeppar

tina fisken

torka filéerna

Salta och strö hackad dill på skinnsidan.

Rulla med köttsidan utåt.

Smörj en eldfast form.

Lägg i rullarna.

Rör ihop övriga ingredienser och fördela blandningen över strömmingen.

200g 25 min

Klipp dill över.

Servera med kokt potatis.

Apelsinsoppa

8 dl vatten

1 1/2 msk potatismjöl

2 dl apelsinjuicekoncentrat

2-3 msk socker

Koka upp vatten och potatismjöl. Rör hela tiden.

Låt blandningen svalna.

Tillsätt juicen och socker.

Servera soppan med apelsinskivor och mandelbiskvier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".