1 av 3
Demonstration på internationella kvinnodagen. Foto: Scanpix
2 av 3
Per Gustavsson Foto: Elma Pasilic Göransson
3 av 3
Zinat Pirzadeh Foto: Elma Pasilic Göransson

För alla kvinnors skullI Ryssland firas internationella kvinnodagen rejält. Måndagen den 8 mars är en röd dag och alla män köper presenter till kvinnorna i sina liv. I Morgonradion måndag pratar vi med Irina Persson, ordförande i föreningen Vi pratar ryska.

Det vimlade av små och stora prinsessor när Systerskapsfestivalen för sjunde året i rad uppmärksammade den internationella kvinnodagen i bibliotekshuset i Karlstad. Bakom festivalen står Nätverket Systerskap och en av helgens stora dragplåster var den persisk-svenska komikern Zinat Pirzadeh som lämnat revolutionen i Iran bakom sig. Vi hör henne berätta om kvinnokampen i sitt gamla hemland, men också om den kvinnokamp som förs här i Sverige.

Författaren Per Gustavsson som under lördagen läste ur sina prinsessböcker, och de små prinsessorna som hade letat sig dit för att lyssna var många.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista