Äppelfärs i ugn och apelsinkräm med bananer

Äppelfärs i ugn

400-500g blandfärs
1 ägg
1 dl vatten
1 msk soja
1 msk potatismjöl
Salt och peppar
Timjan
1-2 syrliga äpplen

Blanda färsen med ägg och vatten till en ganska lös smet. Blanda i soja och timjan. Salta och peppra. Bred ut färsen i en ugnsfast form till ett 1,5 - 2 cm tjockt lager. Skala och kärna ur äpplena och skär i klyftor. Stick ner klyftorna i färsen och ställ in i ugnen i 175 graders värme. Servera med broccoli och potatismos.

Apelsinkräm med bananer

5 dl vatten
1-2 msk socker
2 1/2 msk potatismjöl
2 dl koncentrerad apelsinjuice
2 bananer

Blanda vatten, socker och potatismjöl i en kastrull. Koka upp och rör flitigt. Låt svalna och rör ner apelsinjuicen. Servera med skivad banan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".