Sesampanerad torsk med kokt potatis och lingonmousse

Sesampanerad torsk med kokt potatis

(går bra med sej också)

400-600 gram torsk/sej
2 ägg
3-4 krm salt
Svartpeppar
5-6- msk sesamfrön
Smör till stekning
4 citronklyftor
2 dl gräddfil
400g bladspenat
Så mycket potatis man vill ha
Tomater eller paprika som man serverar till.

Skär fisken i bitar. Vispa ihop ägg, salt och peppar. Doppa fisken i blandningen och strö över med sesamfrön.

Låt det vila i 5 min

Stek i smör och servera med citonklyftor, gräddfil, kokt potatis och spenaten som man har tinat med en halv deciliter vatten och låtit koka några i minuter. Man kan smälta lite smör på spenaten också.

Lingonmousse

(stå kallt ett par tre timmar innan man äter den)

2 äggulor
2 äggvitor
1/2 dl socker
2 1/2 dl lingonsylt
1 1/2 dl grädde

Rör äggulor pösigt med socker. Blanda i lingonsylt och vispa grädde och äggvitor separat.
Blanda ner i lingonröran. Ställ i frysen eller kylen några timmar innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".