Matig supersallad med råris

Matig Sommarsallad med råris, ekologisk majs, färgsprakande grönsaker, gröna druvor, ringlad med ört- och cashewdressing.

Matig sallad till 4 personer:

  • 4 dl kokt råris, quinoa eller bulgur
  • 2 dl kokta, välsköljda kikärtor, bönor eller gröna linser
  • 2 dl grovt rivna morötter eller rödbetor
  • 1 dl ekologiska majskorn (den ekologiska majsen på glasburk är fantatstiskt god, gillas även av icke majsätare)
  • Ört- och cashewdressing (Mixa ½ dl fin olivolja, 2 msk fint hackade örter som persilja/basilika/mynta, 1 fint riven vitlöksklyfta, 2 tsk rivet citronskal,  2 msk naturella cashewnötter, lite honung eller agave (söt, näringsrik kaktussirap).
  • Cirka 100 gram grovt strimlad spenat, ruccola, roman- eller mangoldblad
  • Topping: 3 msk pumpa-, solros- eller sesamfrön + 1 dl halverade gröna druvor.

Inför utflykten:
Mixa ihop dressingen och ställ den åt sidan. Blanda råris, kikärtor, majs och morötter  i en rymlig skål. Tillsätt hälften av dressingen och blanda om. Vänd ner gröna blad strax innan utflykten. Ta med den resterande dressingen och ringla över salladen på plats. Strössla med frön och druvor. Servera med rostade rotfrukter, lite smulad fetaost, grillade lammspett, en bit lax eller kyckling.

Recept och bild: Josefine Jäger

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista