Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Sommarboktipset 2012

Saras sommarboktips del 13

Hej bokentusiaster, Sara Johansson här. Idag har jag nåt riktigt bra åt er. Det är dags för ännu en av mina absoluta favoritböcker. En utav medlemmarna i mitt All Star-team kan man säga. Ett guldkorn som ni för allt i världen inte får missa.

Boken heter Delhis vackraste händer och är skriven utav Mikael Bergstrand. Roliga böcker är tyvärr en bristvara, därför blir jag så glad när jag finner en bok som den här.

Låt mig få presentera Göran Borg. Han är en man som tycker att han har passerat sina bästa år här i livet. Karriären har avstannat, han är skild. Hårfästet kryper uppåt och magen blir bara större. Sina vuxna barn träffar han alltför sällan och än mindre nu när det visar sig att deras mammas nya man är en rik knös som ska ta med hela familjen på resa till Thailand.

Göran sitter i ett snöslaskigt Malmö och undrar om livet kan bli så mycket värre än såhär.

Och självklart kan det bli det.

Han blir sparkad från sitt jobb och dessutom luras han iväg på en tvivelaktig charterresa till Indien. Väl på plats drabbas han av gruvlig turistdiarré och lämnas av det övriga resesällskapet ensam i sin misär på ett hotellrum i Jaipur.

Där förändras dock allt. Det knackar på dörren och utanför står den indiske textilimportören Yogi. Det är början på en hel rad nya upplevelser för Göran och Yogi tar med honom på en livsomvälvande resa till New Delhi.

Boken är en utav de roligaste, och bästa, jag har läst och vill du skratta i sommar, då är det här boken för dig.

Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand får 5 heliga kor av 5 möjliga

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista