Tänk på ett tal av John Verdon. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Sommarboktipset 2012

Saras sommarboktips del 14

Hej på er allihop, Sara Johansson här. Det är dags för boktips och idag ska jag fresta er med en riktig spännande thriller.I min hand håller jag  Tänk på ett tal, debutantboken från författaren John Verdon och här ska ni få höra vad den handlar om.

Dave Gurney är en nypensionerad polis som dyrt och heligt har lovat sin fru att det nu ska vara slut på mordutredningar och jakt på brutala mördare. Nu ska han istället jobba på deras något skakiga äktenskap och njuta av livet på den nyköpt gården uppe i bergen.  Där vill han inget hellre än att hålla på med sin nya, lite morbida, hobby – att göra konst av foton av dömda mördare.

Men  som ni kanske förstår så  blir det ju självklart inte så.

En dag kontaktas Dave av en gammal skolkamrat han inte har haft kontakt med på flera år. Det visar sig att den här mannen, som heter Mark, vill ha Daves hjälp. Han har med sig ett märkligt brev som har han har fått med posten. En anonym  och hotfull brevskrivare antyder att de två har ett gemensamt förlutet och att Mark har nånting att dölja. Brevskrivaren ber Mark tänka på ett tal mellan 1-1000 och när Mark slumpvis väljer 658, visar det sig att brevskrivaren vetat att han just skulle välja det. Detta blir starten på en otäck katt- och råttalek.

Dave vägrar först bli inblandad, han har lovat sin fru att sluta med polisarbetet  men allt eftersom fler detaljer om den mystiska brevskrivaren kommer fram, kan han inte låta bli att undersöka fallet.

Det visar sig att Mark inte är den enda som fått mottaga liknande brev och snart svävar alla inblandade i livsfara. Dave befinner sig i en riktigt komplicerad mordhistoria i jakten på en oerhört skarpsinnig seriemördare.

Det här utvecklar sig till en riktigt spännande, smart  och överraskande historia som det är svårt att lägga ifrån. Vill ni ha en nagelbitarthriller i sommar, då är det här boken för er.

Tänk på ett tal av John Verdon får 5 anonyma brev av 5 möjliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista