Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson. Foto: Sara Johansson/Sveriges Radio.
Sommarboktipset 2012

Saras sommarboktips del 18

Hejhej allihop, Sara Johansson här. Och nu kära ni, har det faktiskt blivit dags för mitt allra sista boktips för den här gången. Det känns ju lite sorgligt, men jag hoppas att jag har inspirerat er till en rolig, spännande, läskig eller mysig läsupplevelse. Nu då, till det allra sista boktipset.

Boken heter Major Pettigrews sista chans och är skriven utav Helen Simonson.

Major Pettigrew är en engelsk, aristokratisk herre som lever ett inrutat pensionärsliv med tedrickande, golfrundor och socitetsjakter. Men det är inte utan att han känner sig lite ensam. Hans fru gick bort för 6 år sen och han har just fått reda på att hans älskade bror hastigt avlidit i sviterna av en hjärtattack.

Inte blir det bättre av att han inte kommer överens med sin brors änka eller att majorens enda son verkar ha blivit en Londonyuppie som bara bryr sig om sitt jobb och sin nya, ohyfsade , amerikanska flickvän.

Men, räddningen kommer från ett lite oväntat håll.

När allting känns som värst stiftar majoren bekantskap med Mrs Ali, en pakistansk kvinna som driver den lilla mataffären på hörnet. Det visar sig att de två har mer gemensamt än vad de från början trodde och trots vad omgivningen tycker och tänker, så fördjupar de sin vänskap ytterligare.

Men,  detta är nåt som vissa i deras närhet motsätter sig å det grövsta.

Det här är en varm och charmig historia om kulturkrockar och kärlek på äldre dar. För man behöver inte vara 20 får att bli kär på nytt.

Major Pettigrews sista chans av Helen Simonson får fem hjärtan av fem möjliga.

Med detta sista boktips säger jag nu hejdå. Kom ihåg att det finns en bok för alla, det gäller bara att hitta den. Ha en riktigt fin fortsättning på sommaren så hörs vi. Puss och kram!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista