Den norska polisen har fått kritik för sitt agerande i samband med terrordåden och massmorden i Oslo och på Utöya 22 juli i fjol. Men den norska sjukvården får beröm i en ny rapport. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix.
Efter 22 juli-attentaten

Norsk sjukvård får beröm för mediehanteringen

"Sjukvården skötte det oerhört mycket bättre än polisväsendet"
6:48 min

När en stor olycka eller katastrof har inträffat någonstans i världen kan Socialstyrelsen skicka observatörer för att samla in information om hur hälso- och sjukvården fungerade under krisen. Erfarenheterna, som ska kunna stärka den svenska krisberedskapen, sammanställs i Katastrofmedicinska observatörsstudier - en så kallad kamedo.

I måndags släpptes den norska 22-juli kommissionen och nu har även den svenska rapporten kommit. Hör medieforskaren Liselotte Englund, som har tittat på den norska hälso- och sjukvårdens kommunikation och mediehantering under och efter Anders Behring Breiviks terrordåd i Oslo och på Utöya:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".