Jessica Alba i Into the blue

Into the blue **

Snygg men måttligt trovärdig thriller.

I Into the blue får vi följa det dykande paret Jared och Samantha. De bor i en båt vid Bahamas vita stränder och turkosa hav. Under en dyktur tillsammans med två vänner hittar de ett legendariskt skeppsvrak och dollartecknen börjar dansa framför deras ögon. Men det gäller att identifiera vraket innan någan annan hittar det. Det hela kompliceras av att de dessutom hittar en störtat flygplan alldeles intill, ett flygplan fyllt med kokain, som skoningslösa knarkhandlare mycket gärna vill ha tillbaka.

Samantha spelas av nya stjärnskottet Jessica Alba, som vi sett i Fantastic four och Sin city och hennes pojkvän av Paul Walker från The fast and the furious.

Den här filmen är väldigt snyggt gjord, det är bara att konstatera. Fantastiska miljöer, både under och över vattenytan, vackra huvudrollsinnehavare och ett imponerande foto. Måhända kunde de dragit ner på de stundtals närmast pinsamt närgångna bikinidykarbilderna, men det är väl ett sätt att locka unga killar till biografen.

Filmen lever på dykarscener och en hyfsat spännande intrig kryddad med en och annan överraskning. Däremot drar de ut alldeles för länge på alltihop och huvudkaraktärerna beter sig inte speciellt trovärdigt, något som drar ner betyget.

2/5

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".