HÖSTEN NÄRMAR SIG

Finns det någon idag som inte håller med om att denna sommar har varit helt fantastisk. Jag tror att de flesta har haft en härlig semester och sommar med naturligtvis både sol, bad och självklart har grillen verkligen fått gjort nytta. Är det dags att packa ner den inför nästa sommar eller har vi kanske möjlighet att även under resten av augusti och kanske september få tillfälle att grilla och sitta ute , i alla fall i början på kvällen. Ja det hoppas vi så här kommer lite vintips som ska passa både ute grillad mat och mat lagad inomhus.

VITA

98905 Villa Bona Terra Aligoté                
Rumänien                                                                 59,-

Lax rätter, kyckling, glaserade rödbetor med dragon, dillkött.

98711 Santa Rita 120 Sauvignon Blanc
Chile                                                                         72,-

Musselsoppa, halstrad byxad abborre, sparrissoppa, gratinerad getost.

12418 Inycon Chardonnay
Italien                                                                       68,-

Saffransdoftande  fiskgryta, grillade lax kotletter, fläskfilé, trattkantarellsoppa.

98911 Fornaci Gavi di Tassarolo
Italien                                                                       96,-

Gazpacho, kyckling med lime pasta, ungsbakad torsk, toast Skagern.

RÖDA

6419 Jacobs Creek Grenache Shiraz
Australien                                                                  61,-

Quiche Lorraine, Winerschnitzel , pannbiff med lök,  halstrad lax med svampsås

4567 Casillero del Diablo Merlot
Chile                                                                          69,-

Grillad biff, lammkotletter, mustig oxgryta, satayspett/ kyckling eller biff/, coq au vin.

6670 Alamos Malbec
Argentina                                                                    87,-

Oxfilé Provencale, rådjurssadel, lamm, moussaka, älgfärsbiffar med mangochutney.

2705 Brolio Chiantio Classico
Italien                                                                         96,-

Biff med olika smör som rödvin, pepparot, oxfilé med vitlökssvamp, rengryta, antipasti.

Så har Ni ny 4 vita och 4 röda med lite mattips inför helgen.

Trevlig helg!

Thomas Vinare

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".