1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Artister

1. Björn Gidlund - Älskling älsklingBjörn Gidlund är en 35 årig musiker från Östersund som till vardags jobbar som lärare i media. Du kan också höra Björn i SR Jämtlands program Väckarklockan, när han varje vecka framför en ny låt med aktuell text från veckan som gått. ”Älskling, älskling” är en egen poplåt med influenser av Ulf Lundell och Lars Winnerbäck.
  
   
 2. Therese Olofsson - I believe
Therese Olofsson kommer från Hammedal men bor numera i Lit. Hon har ett eget countryband, ”Therese Olofsson Band” som spelar modern popcountry. Har spelat på flera festivaler runt om i landet och var nära att ta hem Country SM 2007. Låten ”I believe” är skriven av Henrik Didriksson, Johan Bobeck och Joachim Nilsson.
  

3. The Humbuggers - Sure enough

The Humbuggers är ett bluesrockband där alla medlemmarna bor i Undersåker, och som bildades i december 2005.
Bandet släppte nu i vintras ett nytt album, ”Temperamental Blues”, varifrån denna Tom Petty inspirerade låt kommer. ”Sure enough” är skriven av sångaren ”Micke Jönsson.
  

4. Hedda - What to do now
Hedda Skyllbäck är en 20-årig singer-songwriter från Mörsil. Hon vann den svenska finalen av Musik Direkt 2005 och släppte i vintras ett eget album.
Hedda säger själv att hon skriver bäst när hon är deppig. Hedda kommer i sommar hem efter en jorden runt resa.
Låten ”What to do now” är en poppigare låt från plattan.
   
    
   
5. Mattias Warg - Det snövita fjället Mattias Warg är född 1971 i Sävar i Västerbotten, men bor numera på Frösön. Arbetar som journalist och har ett hjärta som slår för rotcountry från Texas. Han har även ett eget dansband, Kepz, där Mattias är sångare och låtskrivare.
Vid sidan av bandet Kepz håller han på med ett soloprojekt. Arbetsnamnet är ”Dra åt helvete alla djävla puckon”. 

      
   

6. Christer Halvarsson - Stängseltrån
Christer Halvarsson från Östersund har i 10 års tid fyllt och förgyllt öron och hjärta med ljuv, spännande och medryckande musik.
Med en blandning av pop, country, rock, visa, metal, blues och dessutom med texter på jamska, har Christer spelat på många av de jämtländska scenerna.
Den nya låten ”Stängseltrån”, handlar om något som en del unga män från länet känner igen...
   

7. Paulina Fröling - I am alive
Paulina Fröling är en ung tjej som bor i Lötbacken i Brunflo, och som trots sin ringa ålder redan hunnit med en hel del. Redan 1996-97 spelade hon tex. ”Sound of music” på Göta Lejon i Stockholm. Hon släpper nu sitt första album med bara eget material. Roger Rådström har varit med och arrangerat låtarna på plattan och låten ”I am alive” är en popballad som de skrivit tillsammans.
   

8. Don Redmon Band - Grandma has stopped dancing
Don Redmon Band består av far och son Anders och Andreas Johansson från Finspång, samt grabbarna i Kentucky från Östersund. 2006 slog man samman banden under namnet Don Redmon Band och vann Country SM i Sälen. (kategori: rock/pop country)
Bandet spelar en bred blandning av country, från Buck Owens till Garth Brooks samt en hel del eget material.
I låten ”Grandma has stopped dancing” står Tommy Andersson för musiken och Anders & Andreas Johansson för texten.
    

9. The Snowgirl - Anna gives a star for everyday
Bakom artistnamnet ”The Snowgirl ” döljer sig Erica Skogen och Björn Höglund. Erica snickrar ofta ihop egna poplåtar som spelas flitigt i landets olika radiokanaler.
Denna låt, ”Anna gives a star for everyday”, fick kompisen Anna först i 30-årspresent.
   

10. Peder Persson - Den sista pusselbiten
Peder Persson är född i Sveg, bosatt i Hede och har genom året arbetat med allehanda ting. En riktig diversearbetare men som alltid haft musiken nära inpå.
Nya plattan ”Bit för bit” är inspelad i Stugudal i Norge. De flesta låtarna på plattan är signerade Peder Persson, så även denna: ”Den sista pusselbiten”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista