Artister 2009

Här kan du lyssna till de tio artisternas låtar,
läsa och se bilder...

Ring och rösta på din favorit!
(samtalet kostar 1 kr)1. Cousins (099 - 50 140 / 01)

Systrarna Lina och Erika Nilsson tillsammans med deras kusin Johanna Persson bildar gruppen Cousins. Gruppen har funnits i drygt ett år och kommer från Strömsund. Musiken beskriver de själva som singer/songwriter med inslag av rock, pop och country.
Låten "I wish" är skriven av Annika Persson.2. Jens Persson (099 - 50 140 / 02)

Jens kommer från en musikalisk härjedalsfamilj. Är slagverkare och basist, men arbetar nuförtiden mest som trubadur. Musik berör och han försöker skapa atmosfär, energi och känsla med stort hjärta när han spelar. Repertoaren består av allt mellan visor, progg, ballader, skillingtryck till singer/ songwriter, pop och rock.3. Della Ridge (099 - 50 140 / 03)

Från Aspås kommer Simon Sjöstedt, vars projektet "att spela in en country-skiva" avslutades förra året efter två års musikstudier i Stockholm. Resultatet blev en EP med fem låtar. Låten "Reloaded" är skriven av Simon som även är leadsinger i gruppen Della Ridge.4. Singla (099 - 50 140 / 04)

På en musikskola i Östersund möttes Mia och Morgan Nordbakk. Efter ytterligare några års studier i Umeå och Piteå flyttade de till Los Angeles för vidare musikstudier. Längtan till natur, vänner och familjer blev till sist för stor och i början av 2008 flyttade man hem till Republiken.
"Snow" skrevs i november 2008 av Mia, Morgan har arrangerat.


 5. Christer Halvarsson
(099 - 50 140 / 05)

Är det egentligen lagligt att blanda musikstilar så friskt? Det verkar så… Med en blandning av pop, country, rock, visa, metal, blues och dessutom med texter på "jamska", har Christer Halvarsson i 10 års tid fyllt och förgyllt öron och hjärta med ljuv, spännande och medryckande musik.
Med texter ofta på "jamska" och med en allsköns blandning av musikstilar, kan man kort sagt säga att han är en världskändis i hela Jämtland.6. Bröderna Sundman (099 - 50 140 / 06)

För bröderna Jocke 20 år och Robin Sundman 18 år från Krokom, har dans och musik under en längre tid varit en stor del av deras fritid. Bröderna har dansat hip hop, street, brakedance, jazz m.m. i många år. När sedan Robin alltmer utvecklat sitt gitarrspel så har också bröderna börjat att sjunga tillsammans. Ofta blir det tvåstämd countrypop. Denna låt som grabbarna nu tävlar med är skriven av Lars "Vegas" Gustafsson.7. Anna Brandt & Olle Simonsson (099 - 50 140 / 07)

Denna duo har under många år roat länsborna med sång och musik i olika former. Båda har varit och är engagerade i olika musikprojekt i länet. Som duo har Anna & Olle varit verksam i många år där man ofta framför finstämda visor skrivna av Olle Simonsson. När Anna fyllde fyrtio år fick hon bl.a en skivinspelning i present. "Min sommarpolska till dig" kommer från denna produktionen.8. P-Danjelsa (099 - 50 140 / 08)

Torbjörn Persson är frontmannen i P-Danjelsa. Har toastat på svenska och jämska på fester å dylikt sedan 1996. Bandet startade 2003 och har bl.a spelat på ett antal festivaler.
Näbbstövlar blandat med en rejäl dos humor, sväng och reggarrtymer från karln som kallas den toastande jämten. Akt deck! Pass deck! Fli deck! Hen km n´P-Danjelsa. Esslingeleden kommer från senaste albumet "Goffa".9. Erica Skogen (099 - 50 140 / 09)

Erica föddes på Östersunds sjukhus som nummer två i en syskonskara på tre.
Hela uppväxten har präglats av musik, sin första låt skrev hon redan vid nio års ålder. Under åren har hon spelat i många olika konstellationer och prövat på flera instrument. På senare år är det sången som legat henne närmast. Hennes bidrag i tävlingen heter "Problem".


 10. Landstrom
(099 - 50140 / 10)

Från Hammarstrand kommer det äkta paret Carina Landin och Göran Lindström. Bandnamnet kommer som ni förstår av en lek med medlemmarnas efternamn. Inspirationen i deras musicerande kommer, enligt de själva från hela världen. En känsla av country, blues och folkrock i den egna låten "Then the rain came".