Lena Ljung

Lena Ljung

Lena Ljung - You´re makin´ it hard for me to go

Som ung sångfågel i Hammarstrand så började sångkarriären i unga år på "Qul i Backen" och sedan via ett antal talangjakter gick hon vidare till Country-SM 1987, där hon kammade hem 1:a platsen. Detta förde henne vidare till Country EM i Holland, och där fick hon också kliva upp på prispallen.

Efter några år med countrymusiken blev det lite andra musikstilar och hon har bland annat turnerat med dans och coverbandet Freeze, medverkat i diverse TV-produktioner såsom Allsång på Skansen, Sommarnöjet från Örebro, samt spelat revy med Heimkoke, Jämtrevyn, och Östersunds-revyn.

1995 förde musiken henne till Stockholm och Wallmans Salonger där hon jobbade både på salongerna i Stockholm och med turnegruppen. Hon har vidare gett ett antal konserter med Länsmusiken och Storsjösextetten bla tillsammans med Roger Pontare, Kalle Moreus och Martin Stenmark.

Lena har mottagit såväl Parnevikstipendiet som Stallfåglarnas stipendium.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".