Brolléus ute i den vilda verkligheten!

Morgon och eftermiddag finns Per Brolléus runt om i länet. Häng med på en tvåveckors tur bland hundar, skogsmaskiner och festivalfirare.

TISDAG 7 AUG KL 08:15
Peter, André och Magnus reparerar skogsmaskiner som gått stenhårt i spåren efter Gudrun och Per. Och efter veckor av ensamarbete i skogen är det rätt gott att mecka i Boaryd utanför Ryssby.

TISDAG 7 AUG KL 15:15
Pernilla berättade om vad man ska göra i höstträdgården och Gunilla hjälpte Per att plantera julstjärnorna, som måste i jorden nu för att kunna finnas klara till första advent.

ONSDAG 8 AUG KL 08:15
Krögaren Jesper Knöös och minnesstenen som invigdes för ett år sedan till minne av Metallica-bassisten Cliff Burtons tragiska död vid en trafikolycka precis utanför Gyllene Rasten i Dörarp.

ONSDAG 8 AUG KL 15:15
Lasse och Anette Bergkvist från Sandsbro tar fram ledarhundar. En heltidssysselsättning som kräver hur mycket som helst. Förresten, mitt under besöket slog blixten ned i direktsändning...!!!

TORSDAG 9 AUG KL 08:15
På Ryssbygymnasiet går eleverna i skolan mitt i sommarlovet. Viltvård och skogsvård är ämnena som 12-14-åringar från hela landet studerar.

TORSDAG 9 AUG KL 15:15
Kosta var för bara något år sedan en krisbygd. Nu blomstrar kommersen och varje dag väller bilar med kunder till butikerna. Per kollade läget.

FREDAG 10 AUG KL 08:15
Hur är livet på en camping strax efter klockan åtta en sommar då det mesta verkar ha regnat bort? Svaret kom på Sjöstugans Camping i Älmhult denna morgon.

FREDAG 10 AUG KL 15:15
Stadsfestivalen i Växjö, Karl-Oskardagarna, har dragit igång. Langos, karuseller, gatusäljare och präster som putsar skor tillsammans med öl, artister och en herrans massa människor.

TISDAG 14 AUG KL 08:15
På högstadiet Bikupan i Lessebo lagas mat till 970 personer varje dag. Per var med när dagens rätt skapades - kalkonkorv & mos med rulltårta som dessert. Moset var aningen salt...

TISDAG 14 AUG KL 15:10
Boule är snart en av de absolut största sporterna i Sverige. Tage Johansson har spelat i Växjö BS i fem år och slog reportern Per hur lätt som helst. Å andra sidan hade Per inte riktigt rätt klot...

ONSDAG 15 AUG KL 08:15
Ingvar Palm är chef på Posten i Alvesta där det varje dag passerar 1,5 miljoner försändelser. Reporter-Per följde ett brev från det att det kom in i huset tills det via en robotiserad sortering lämnade terminalen.

ONSDAG 15 AUG KL 15:15
72 elever, varav 50 nya, anlände på onsdagseftermiddagen till S:t Sigfrids Folkhögskola för att ta in på internatet. En del med bara en ryggsäck, andra med en flyttbuss fylld med prylar.

TORSDAG 16 AUG KL 08:15
Den 17 november invigs Allhallen i Hovmantorp. Och då ska projektledaren Sven Sandin äntligen få raka bort sitt skägg som han lät växa när första spadtaget togs förra året...

TORSDAG 16 AUG 15:10
Från skoj och skämt i Hovmantorp åkte Per direkt till Alvesta där en 20-årig man dog i samband med ett bråk på bostadsområdet Rönnesmyr. Vittnen berättade vad dom upplevt under natten direkt i P4.

FREDAG 17 AUG 08:15
Nisse Ekwall är en av få yrkesfiskare i länet. På Tiraholm på Bolmens västra sida har han och frun skapat en liten pärla med restaurang, pub och butik där fisken serveras/säljs som dom själva fiskat i sjön.

FREDAG 17 AUG 15:15
Ljungbydagarna är länets, till antalet dagar, största stadsfestival. Måndag till söndag pågår festen i Ljungby. Carina tog pulsen och smakade på wokad älg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista