Napoleontårta för 10 personer

I Ingelstad fixade vi till en tårta. Här är receptet:

Ungstemp: 225 grader.
1 sats smördeg eller 3 plattor fryst smördeg

Fyllning
2 ½ dl vaniljskräm
1 dl vispgrädde
1 ½ dl hallonsyllt

Garnering:
2-3 tsk röd vinbärsgelé
1 dl florsocker
1 msk vatten

Kavla ut smördegen till en platta 24x40 cm. Skär den på längden i 3 lika delar. Lägg plattorna på vattensköljd plåt. Nagga och låt dem vila.
Grädda längderna ca 10 min och låt dem kallna.
Gör vaniljkrämen. Låt den kallna och blanda den med vispad grädde.
Bred hallonsylt på en av bottnarna. Lägg på nästa botten. Bred på vaniljkrämen.
Täck med den översta bottnen. Lägg undersidan uppåt så går det lättare att breda på gelé och glasyr. Obs! Bred först på ett tunt lager smält gelé och sedan glasyr gjort på florsocker och vatten. Skär längderna i lagom stora bitar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".