1 av 5
Historien om en dansbandshatare som blev Thorleifsambassadör på 48 timmar!
2 av 5
Här möts dom två...
3 av 5
-Ska vi fira jul ihop?
4 av 5
Janne hjälper Kim i Thorleifs med att bära högtalare, sladdar, lampor och instrument.
5 av 5
Thorleif och Janne - vänner för alltid!

The Janne Holm Story - från dansbandshatare till frälst på fyrtioåtta timmar.

Det började med ett våldsamt utspel i Uppes stormästartävling från laganbon Janne Holm och slutade med att Thorleifs orkester tog med som humpare Janne på spelningen i Ekebo.

Här har du hela historien!

Torsdag morgon den 4 september 2008. Janne Holm sitter som stormästare och en av frågorna har svaret Thorleifs. Janne klarar frågan, men släpper samtidigt iväg en del om vad han tycker om dansband och om Thorleifs. Och det är inga snälla ord...

Jannes ord välte världen. Mailen och smsen haglade in till Uppe. Folk var vansinniga på Janne. Tala illa om Thorleifs - världsartisterna från Norrhult!!! Sägas bör att Janne på cupen fick en del fans... Men argast var Marita från Ljungby - och inte minst hennes hund som skällde ut Janne fullständigt.

Thorleif Thorstensson kontrade med att bjuda in Janne och hans fru Camilla till spelningen i Ekebo - ett oväntat och överraskande sätt att hantera utskällning. Tolle lovade middag, fri entré, hämtning med orkesterbussen i Lagan och att Janne skulle få jobba som bärare, sk humpare.

Kvart i åtta på fredagsmorgonen får Janne höra Thorleifs erbjudande. Han blir mycket tveksam...

Janne vände och vred på sig. Åka buss med Thorleifs och vara en helkväll på ett dansställe med dansbandsmusik!!!??? Nej, fy tusan. Dock var han inte sämre människa än att han gick med på det hela.

Halv fyra på lördagseftermiddagen hämtade Thorleifsbussen upp Janne och hans fru Camilla i Lagan - mitt under byfesten Lagandagen dessutom. Och visst ser det ut som om det är lite återhållsamt vid första mötet mellan Janne och Tolle...

Janne och hela bandet blev snabbt kanonkompisar efter det att Janne fått reda ut begreppen för Kim i Thorleifs som undrade: - Berätta, Janne. Vad är du har ställt till med?

Det tog inte många minuter förrän Janne var hur bra kompis som helst med Tolle och dom andra i bandet. Faktum är att killarna i Thorleifs är hembjudna på grillat och golf till Lagans nye dansbandsprofet.

Kvällen gick. Janne och hans fru åt gott, drack gott och började tom gilla musiken. Favoritlåten från och med nu är ”Och du tände stjärnorna” som Janne kan nästan utantill. Han avslutade kvällen i Ekebo med att på scenen sjunga ”Inatt jag drömde” ihop med sina nya idoler...

Och i radion på måndagsmorgonen fick världen veta hur det hela hade varit. Å sickna goa vänner dom är numera - Tolle och Janne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".