1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Ring 099-321 22

Uppes har under vecka 41 samlat in pengar till Världens Barn.
Varje dag under veckan har vi sålt en tårta för 1000 kr.
Du kan fortfarande skänka ett bidrag - ring 099-321 22. Samtalet kostar 9:90 varav 8:50 går direkt till insamlingen.

4H och Juf köpte den första tårtan och de arrangerade i helgen
Plöjnings-SM i Huseby. Nisse Thuresson var en av arrangörerna som mitt i allt arbete och inför tusen personer gifte sig med Linda. På måndagen tog han emot Uppe-Kim och överlämnade 1000 kr från 4H och Juf.

Bernt Andersson och de andra från Kupan mötte upp och köpte tisdagens tårta för 1000 kr. Vi gick också med insamlingsbössan på perrongen till Järnvägsstationen och samlade in pengar från morgonpendlare.

På Macken i Gemla samlas varje vecka ett stort gäng gubbar för att fika. Det är det som är Gubbfikat. Kim åkte dit med veckans tredje tårta och inkasserade ytterliggare en tusenlapp till Världens barn.

Veckans fjärde tårta köptes av Albo lärcenter i Alvesta. Skolan bedriver bland annat undervisning i svenska för invandrare och har elever från hela världen. Förutom köpet av tårtan var eleverna mycket givmilda och fyllde en insamlingsbössa.


Per sålde bitar av fem tårtor i Ljungby. Försäljningen gav 3500 kr till Världens barn.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".