1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Marionartikeln

Den 30 maj är det premiär på Teaterborgen i Strömbergshyttan för sommarens stora musikaläventyr ”Robin Hood - legenden från Locksley”. Uppe har hjälpt till att leta efter vem som ska bli Marion. Svaret blev: Lovisa Danielsson från Växjö.

John-Martin Bengtsson spelar Robin Hood, Björn Elmgren är Lille John och flera andra roller är besatta. Men vem var det som skulle bli Marion?

Vinnaren visade sig till slut vara Lovisa Danielsson som var den som fick flest röster i en kanonjämn omröstning.

Nästan 20 tjejer ansökte till rollen som Marion via Uppe. Björn och John-Martin jobbade stenhårt med att plocka fram de tre finalisterna.

Veronica Hansen, Charlene Pihl och Lovisa Danielsson var de tre som tog sig till finalen som avgjordes fredag 20 mars i programmet Peje i P4. Spännande var bara förnamnet.

Lovisa Danielsson är 23 år och kommer från Växjö. Just nu studerar hon på Musikhögskolan i Malmö till sångpedagog och har tidigare varit med i Linneateaterns uppsättningar av såväl La Traviata som West Side Story.

Charlene Pihl kommer från Åseda och är 27 år. Bland alla musikaljobb som Charlene gjort så är det senaste musikalen Chicago som Linneateatern satte upp innan jul i Växjö. Som extra bonus kan vi avslöja att Charlene hade en liten roll i den burleska tv-serien Hem till Midgård.

Veronica Hansen från Lessebo är en 30-årig tjej som bl a har medverkat i Hovmantorpsrevyns föreställningar och i uppsättningen av Aladin som gick i just Strömbergshyttan för några år sedan..

.

.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".