Två urladdade telefoner samtidigt borde förbjudas

Torsdag 30 april

Sista dagen i april, bloggdag 3. Om 50 dagar är det midsommar. Då vänder allt och vi går mot mörkare tider igen. Höst, vinter, november, dubbdäck...

Har du några sådana där sladdlösa telefoner där hemma? Det har jag. I morse när jag klev upp hörde jag ett svagt blippande från någon obestämd plats i huset . Jag förstod direkt att det var en av de sladdlösa telefonerna som låg och kved för att den inte hade så mycket batteri kvar.

Att jaga en sån här telefon är långt ifrån det lättaste. Det blippar liksom bara till en gång i minuten och det gäller ju då att man står blick still och lyssnar väldigt koncentrerat efter varifrån ljudet kommer.

Jag stod en minut i köket, en minut i tv-rummet, en minut nära stora toaletten (det är förresten ingen stor toalett), jag stod och lyssnade i källartrappan och jag lyssnade nere i källaren – i tvättkällaren för att vara exakt. Men varje gång jag hörde telefonen blippa till så kom ljudet från någon annanstans än jag tyckte att jag hört. Otroligt märkligt. Till slut hittar jag telefonen, konstaterar att den har ett urladdat batteri och därmed var historien över. Men vad händer då? Jo, det blippar till på ett annat ställe från en annan telefon.

Två telefoner som samtidigt är urladdade. Det är en för mycket. Gissa om jag var irriterad när jag liksom insåg fakta att varannan gång denna morgon var det ju den ena telefonen som blippade och varannan gång var det den andra. Jag säger som Anders i ”Plötsligt en dag i Vinslöv”: Fasen åsså.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".