Det var ju bara en strandskata...

Torsdag 7 maj

Glad i hågen (härligt uttryck) fick jag i morse uppleva en fågel jag aldrig sett tidigare. Oj, här ska vi fotografera och vi ska prata om den här unika varelsen, vi ska ringa fågelexperter och med största säkerhet kommer sådana där fältbiologer med jättekameror och plåtar den sällsynta fågeln som slagit sig ner på innergården bakom SR Kronoberg i centrala Växjö.

Och så är det bara en helt vanlig jäkla strandskata, som var och varannan kollega på jobbet sett redan för flera veckor sedan. Tusan så trist det blev. Och jag som byggde upp en fantastisk bild av allt som nu skulle hända. Att Mitt i naturen skulle komma från Svt och intervjua mig som var den förste som såg fågeln i Sverige såg jag som en självklarhet. Att det skulle skrivas om upptäckten i all svensk (och troligen även internationell) press är gjutet. På arbetsplatser, i varuhusköer, i väntrum och på alla andra ställen skulle snackisen uppenbart vara om fågeln Brolléus hittade. Den unika, den sällsynta.

Men icke sa nicke. Det var bara en helt vanlig jäkla strandskata.

Frukost idag: Grovt bröd med röd marmelad och vit mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista