Upp till kamp för kalvsyltan!

Fredag 8 maj

Det finns mycket att kämpa för här i världen - fred, rättvisa, arbete, miljön, jämställdhet, frihet och en massa annnat. Stora, viktiga ting. Men så finns det en del små grejer som man också måste kunna kämpa för. Och en sån grej är kalvsylta.

Helt vanlig rackans kalvsylta. Som det ser ut just nu så går kalvsyltan en säker död till mötes. Det finns inte en enda människa under 20 år som äter kalvsylta och samttliga hundra procent av de som är under 20 år anser att kalvsylta är vråläckligt. DETTA MÅSTE VI ÄNDRA PÅ. Upp till kamp för kalvsyltan.

När jag igår inhandlade ännu ett paket kalvsylta (för att på så vis stoppa eventuella räknenissar från att inse att kalvsylteproduktionen är oekonomisk) så såg jag något märkligt. Som extra innehållsupplysning kunde jag på locket av den lilla plastasken läsa: INNEHÅLLER KALVKÖTT. Jag vet inte om dessa ord var en varning eller en slags reklammening. Själv tycker jag det är otäckt att man överhuvudtaget tror att vi människor är så korkade att vi inte fattar att det är kalv i kalvsylta. Klart som fasen att det är kalv i kalvsylta. Och sådana här eventuella misskrediteringar gäller det att vi rensar bort från hela kalvsyltehanteringen för att på så vis försöka få kalvsyltan att verka så trevlig och så oklanderlig som det nånsin går.

Hur kalvsylta görs? Tja, man tar väl ett grishuvud och kokar det tills allt kött lossnat och sen blandar man det köttet med lite kött från en kalv. Sen är det klart.

Frukost idag: Två mackor med kalvsylta samt ett glas juice.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".