Ett fallskärmshopp eller en glasvas till?

Tisdag 19 maj

Det finns dom som anser att en glasvas är bättre att få i present än en upplevelse. Jo, dom finns. Dom är inte många och troligtvis också ett utdöende släkte. Alla ska, om inte än så iallafall i framtiden, ha en upplevelse i present på födelsedagen eller i julklapp eller i avskedspresent på jobbet.

Och vad är det då folk får? Jo, helst ska det flygas - i helikoptrar, segelflygplan, drakar och annat livsfarligt. Ibland ska det vara spa och hudvård och pedikyr och avslappning och floating och meditation eller kanske startavgift till Vasaloppet.

Men, i Uppe den här dagen så delade vi ut en hyvens grej. Ett helt radioprogram. Och det blev Madeleine, hon med affären i Torne, som fick paketet som alltså innehöll ett helt radioprogram i 58-års-present. Trevligt.

Eftersom jag med viss möda måste erkänna att jag själv närmar mig en jämn födelsedag (otäckt jämn) så kommer här listan över upplevelser jag vill ha respektive inte ha:

Vill ha:
- Biljett till en Pink Floyd-konsert
- Resa till en stormatch med West Ham United FC
- En kurs i hur man bygger om sitt hus
- Två veckor nånstans i Asien
- Ett eget tv-program

Vill inte ha:
- En endaste segelflygtur
- En endaste drakflygningsrunda
- Ett endaste bungyjumpinghopp
- Ett endaste fallskärmshopp
- En endaste åktur med en rallybil

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista