Man hallå, Carro!!!

Onsdag 20 maj

Vad har följande idrottsstjärnor för gemensam nämnare? Foppa, Carro, Pim-Pim, alla Östers målvakter, Fredrik Ljungberg och Christian Olsson...

Svaret är: Skador. Alla dom här är alltid skadade, kommer alltid vara skadade och får alltid utrymme i media över sina skador. Visst känner ni igen rubriker som ”Christian Olsson skadad igen”, ”Foppas skada ger inte med sig”, ”Pim-Pim slog upp gamla skadan”, ”Målvaktskris i Öster” eller ”Carro i tårar efter ny skada”. Dessa stjärnor är idag nästan mer kända för sina skador än för sina idrottsliga insatser.

Just idag fick vi veta att Carro skulle börja hoppa längdhopp igen i en tävling i USA. Men hon skulle köra med lite kortare ansats för att inte riskera skada sig. Hallå!!! Vad står på???

Om inte Carro kan hoppa med full ansats så kan hon väl för bövelen inte ställa upp i en tävling. Det vore som om en bagare som inte lagat bröd på ett tag skulle sänka värmen i ugnen när han eller hon gjorde sina första limpor på ett tag. eller som om svenska fotbollslandslaget skulle kört med nio spelare istället för elva bara för att det är en träningslandskamp.

Hallå, Carro!!! Vad står på? Hoppa med halv ansats?! Varför? Är du skadad så är du ju skadad. Då ska du inte hoppa alls. Men kan det vara så (nä, det kan det väl inte) att det är pengabegäret som styr. ”Jag ställer upp med halv ansats mot halva gaget”. Kan du ha sagt så? Nä... Eller?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista