Skruv - Långt bort, men nära till allt - utom bensinmacken

Den 27 maj sände Malin live från Skruv. Lokalpatrioten Börje Fransson visade stolt upp ortens guldklimp, idrottsplatsen med kringliggande sjöar och vandringsleder.
Vi fick även höra mopedåkaren Ove Karlsson spela trumpet.

Trots blåsten och den tidiga timmen hade ett antal Skruv-bor tagit sig in till centrum, eller Skruv city som de själva kallar det.
En av dessa var Ove Karlsson, som var ute och körde på sin moped med tillhörande flak. I detta låg en trumpet (!) och Ove var generös nog att bjuda på en trudelutt.
Även kommunpolitikern Janne Eriksson fanns med på plats.

Senare i sändningen följde vi med Börje Fransson idrottsplatsen där vi träffade tre unga tjejer som hade gått upp extra tidigt för att berätta om Skruv i radio.

Det diskuterades vilket epitet som bäst beskriver Skruv. De tre alternativen som finns i nuläget är "Skruv - Bland det vackraste man kan se", "Skruv - Alltid med de 11 bästa" och "Skruv - Långt bort men nära till allt - utom bensinmacken".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista