Ge mig en prilla, nu!

Torsdag 28 maj

Jag tror jag blir tokig snart. Det blir bara värre och värre. För varje dag, för varje vecka, för varje månad. Längtan efter en snus. En liten snus. I fyra månader har jag hållit uppe och i tre av dessa har det varit ett helvete.

Och i en månad har det varit betydligt värre än så

Jag känner med handen mot byxfickan; mobil, nycklar, plånbok och... snuset?! Var är snuset. Det händer varje morgon och flera gånger om dan. Det händer i alla lägen, i alla situationer och jag försöker förstå varför det bara blir jävligare för varje dag som går. Då får jag ett förklarande mail från Mattias Granlund:

God morgon! Jag snusade i 18 år innan jag för 1,5 år sedan slutade... Jag letar fortfarande efter dosan och suget finns kvar utan avtagande... :( Lycka till och håll ut, även om det inte blir bättre så tror jag man som person blir bättre! :)

Tack för det, Mattias. Och Patrik ringde till programmet och berättade att suget bara blivit värre och värre för varje dag. Och han har precis som jag hållit uppe i fyra månader. "Det går aldrig över", säger Håkan - min kollega på jobbet som var snusfri men snussugen i ett par år.

Jag ställer en fråga helt stilla till mig själv och rakt ut i luften: Kommer jag att klara det?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista