Praktikant-Malin tackade för sig...

Fredag 29 maj

Alingsås-Malin, Flodénskan, Praktikant-Malin eller bara Malin. Oavsett vilket så har hon hjälpt till att stötta Uppe på ett synnerligen bra sätt. Men nu är det slut. Idag tog Malin sitt pick och pack och drog iväg...

...men är tillbaka om två veckor igen. Och då ska hon stå på egna ben och sköta morgonprogrammet i P4 alldeles själv och helt utan en dubbelt så gammal (nästan) ljungbybo som säger hur allt ska vara.

Men, precis som den medelålders man jag nu börjar bli så känner jag att man tvivlar på andras förmåga. Som liten var det precis tvärtom. Man mötte ett kommunalråd, en hög chef, en rektor eller någon annan person som man uppfattade som en potentant, och så imponerad man var. Respekt och nästan underdådighet var vad man visade.

Så går tiden och man upptäcker att dom var inte alls så himla duktiga. Inte tusan var kommunalrådet så fantastiskt duktigt som jag trodde. Inte var den där chefen nåt att visa sina totala vördnad för. Och rektorn som man knappt fick se i ögonen visade ju sig vara en skitstövel och totalt olämplig på sitt jobb.

Nu har det där utvecklats till nivå 3, vilket innebär att man har ungefär samma tankar även om den yngre generationen. Inte tusan är en som bara är halva vägen mellan 20 och 30 så komplett att personen ifråga kan sända ett radioprogram alldeles själv utan att jag hjälper till! Det fattar du väl, Malin.

Men, fröken Flodén, du har mitt nummer. Ring om det är nåt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista