Brolléus bloggar: Jag är fortfarande skogstokig!

12 oktober

Det har gått snart två dygn sedan jag på plats på Parken i Köpenhamn bevittnade det svenska herrlandslagets tack-och-adjö-föreställning till de stora mästerskapen. Det var hemskt! Tomheten efteråt var total - ungefär som om man förlorat allt man har. Jag bara stod där och tittade ut över planen där danskarna firade medan det svenska fotbollslandslaget snabbt som attan lämnade arenan.

I bussen hem var det tyst. Ingen som skrek "Knarka, knarka, röka holk - här är vi ert herrefolk" eller "Hanne Boel och Gasolin - nu ska vi spöa alla pölsesvin". Ingenting. Bara tomhet. Man tänker: Det går över. Men det gör det inte. 48 timmar senare är det lika tomt, vardagen känns meningslös, livet är skit och det finns inget syfte i nånting. Helvete.

Jag har nu varit på tre landskamper som varit viktiga, dvs varit kval eller slutspelsmatch, med Henke Larsson, Zlatan & co. Och ännu har jag inte fått se ett enda svenskt mål. Jag ska aldrig se en enda landskamp mer. Aldrig. Istället tar jag på mig skulden för att det blev som det blev. Hade inte jag varit på Parken i lördags hade vi garanterat vunnit. Så enkelt är det. Fasen.

/Brolléus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".