Marina bloggar: Per är bekymrad

12 oktober 2009 kl 11.45

Per är bekymrad över Sveriges förlust i lördags och ser det nästan som en personlig förlust. Hoppas pojkstackarn repar sig snart, den här veckan kommer nämligen bli tuff. På fredag är det dags att bjuda upp till "Ladies morning". Mer om det lite längre fram, men en sak kan jag säga - tjejer, se upp!!

Personligen funderar jag på hur vissa personer är funtade, ta t ex den blivande pappan som skulle ha varit med på förlossningen men som aldrig kom så långt. På vägen dit tog han nämligen en sköterska på bröstet - och greps av polisen.

Klädjätten Ralph Lauren har retuscherat ett foto på en modell så hårt att midjan blivit smalare än ansiktet. Nu tvingas företaget be om ursäkt. Det enda bra i historien är att allmänhetens vilda protester mot bilden gett resultat. Samtidigt säger en annan modeskapare,  Karl Lagerfeldt,  att ingen vill se mulliga modeller och att de som är mest kritiska till de smala tjejerna på catwalken är feta hemmamammor som sitter med sina chipspåsar i knäet. Hm, är jag fet hemmamamma nu? Någon som känner igen sig?

Ha en bra dag!

/Marina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".