Brolléus bloggar: Är det konstigt att det är dyrt!?

27 oktober

Har ni köpt rakblad på sistone? Man blir lika chockad över priset när man ska köpa nya sådana där. Fyra blad, nästan 200 kr. Satan. Men, det är kanske inte så konstigt att det kostar så som det kostar. För allt får sin förklaring när man ser vem som gör reklam för just det där märket av rakblad. Tiger Woods. Tiger Woods, golfspelaren, är världens bäst betalde idrottsman. Och när han ska göra reklam för nånting så måste ju betalningen vara så hög att den märks. Tjänar man som Tiger Woods en miljard så förstår man ju att om han ska känna att det är lönt att göra reklam för rakblad så måste pengarna vara rätt rejäla.

Det är INTE konstigt att fyra fjuttiga rakblad kostar nästan 200 spänn. Å andra sidan. När jag som fjunig sextonåring började putsa haka med rakblad så var det ETT rakblad som räckte. Nåt år senare så var det liksom två rakblad i ett rakblad – ni fattar. Sen kom en variant med tre och för några år sedan var det fyra små knivar som bildade ett rakblad.

Rakbladen för 50 kr stycket innefattar fem knivar. Och dessutom sitter det ett batteri, som får knivarna att vibrera, i själva handtaget. Och jag undrar nu – hur ser rakbladen ut om tio år. Är det tio knivar som far fram i ansiktet. Eller kanske är det så att man helt enkelt lägger hela nuna i en slags mask som sen bara skakar till och vips är man kliniskt befriad från hårväxt i ansiktet. Tja, vad vet jag...? Jo, en sak vet jag. Det kommer garanterat vara svindyrt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".