En morgon i Häradsbäck! Och lite även i Pjätteryd...

4 november

Efter en isande kall natt kom en isande kall morgon. Men i stugvärmen hemma hos Lilly Kroon njöt Morgon i P4's rullande reporter Brolléus av en äggamacka med sill!!! Och Polly. Valter Kroon berättade om ett liv i Häradsbäck som fotbollspelare, volleybollspelare, egen företagare och, inte minst, som skrivande reporter. Och så var det ju Magnus Olsson, såklart, som var resans huvudperson. Magnus har startat egen bilverkstad.

På skolan i Häradsbäck går eleverna som alltid lever med hotet om att deras skola ska läggas ner. NEJ, sa dom allihop. Fast gympa och slöjd får dom ha inne i Älmhult, två mil bort.

Avslutningen denna morgon ägde dock inte rum i Häradsbäck, utan i Pjätteryd, eller rättare sagt utanför Pjätteryd i Fothult. Där gick strömmen denna morgon och därför begav sig SR-bussen med Per dit för att träffa Jenny, som precis hade fått elektriciteten tillbaka.

Till sist: Kyrkklockan i Pjätteryd står fortfarande still...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista