Brolléus bloggar: Fars dag? Det är blaha blaha!

9 november

Klockan var kvart över åtta nånting denna söndagmorgon. Fars dag! Jag parkerade bilen, som jag alltid gör varje lördag och söndagmorgon, några meter från entrén, gick ur och gick in på bageriet för att handla nybakade frukostfrallor. En tradition, ett måste.

Men, vad möter mig innanför dörren? Jo, nära tjugo personer som också är ute efter frukostfrallor. Tjugo personer varav EN är kvinna. Resten män. Jag påminner om det igen: VI PRATAR FARS DAG. Pappa efter pappa har klivit ur pyjamasen och slängt på sig idrottsföreningens träningsoverall och åkt iväg för att förgylla frukosten. Denna dag likväl som alla andra dagar. Jag frågar: Varför? Varför är det bara män (nästan) som tar ansvaret och åker iväg? Dom andra 103 lördagarna och söndagarna må det väl vara hänt, men varför även den här.

DET ÄR JU FARS DAG!!! Fruktansvärt. Vart är det här samhället på väg? Och varför överhuvudtaget fortsätta att "fira" fars dag om vi ändå är räddarna i nöden som fixar helgfrukostens viktigaste ingrediens - frallan?

Skärpning kvinnor! Eller lägg ner Fars dag. Nu.

Och nej, nej, nej. Tror inte att vi i frallekön kommer fira mors dag. Icke!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".