1 av 8
Godmorgon från gymet, hälsar Brolléus, i halsduk och tjock jacka.
2 av 8
Tina och Inger i köket på Vislandaskolan.
3 av 8
Titta på tv och träna på samma gång. I Vislanda!
4 av 8
Från kök till kyldisk i Vislanda.
5 av 8
Lasse Johansson från Teracom rakt under 220 meter Vislandamast.
6 av 8
Toppen av masten.
7 av 8
Mitten av masten.
8 av 8
Botten av masten.

En morgon i Vislanda.

11 november

Det var beckmörkt och totalt folktomt på Storgatan i Vislanda klockan sex på morgonen denna onsdag när Per Brolléus drog igång sändningen i Morgon i P4. Men, en bit bort lyste det från ett gym...

Hanna, som jobbar på förskolan, var på plats bland maskinerna i gymet. Och givetvis passade Per på att bränna några kalorier - 26 för att vara exakt - på löparbandet som innehöll moderniteter såsom tv.

Från gymet på Storgatan hamnade Per hos Inger och Tina i köket på Vislandaskolan där det vankades pasta med köttfärssås idag och helstekt kotlettrad med potatisgratäng imorgon. Och alla barn fick äta hur mycket som helst.

På företaget Wica kollade Per till hur man monterar el-lådor som så småningom ska hamna i kyldiskar (sådana som står i varuhusen). Det var lite avancerat... Som avslutning på denna morgon i Vislanda besökte den rullande reportern Brolléus masten. Masten med stort M, dvs Vislandamasten. 220 meter hög med en hiss som når 90 meter.
-Sen får man klättra, berättade Lasse från Terracom, som ganska ofta är upp på 200 meter och meckar med diverse ting. 200 meter!!! Det är högt det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".