Mycket Saab och mycket snö

27 januari 2010

Samtalsämnena denna onsdag morgon var två. Saab och snön. Inget annat hade en chans att tränga sig in i det som folk snackade om denna dag. Inte ens bandy-VM som pågår just nu borta i Moskva...

Snön och snöbekämpning pratade reporter Per Brolléus med Mattias & co på Svevia, fd Vägverket Produktion. Men, och det här är lite oroväckande, den halaste platsen i hela Ljungby kommun var Svevias egen entrétrappa. Mattias lovade salta den bums.

På Svevia slet man hårt denna morgon med halka och snö. Men hos Saabförsäljaren/verkstaden Kronobergs Bil så var det mest glada miner och mycket snack i telefon efter att GM gått med på att sälja Saab till Spyker. Saab-mekanikern Nils Ekstrand berättade om alla hans bekanta i trollhättan som svävat i ovisshet den senaste tiden. Och det var faktiskt mest för dessa som han idag var extra glad.

Olle Rodin har jobbat 50 år med Saab. Han var otroligt nöjd med att företaget och bilmärket får finnas kvar. Och minst lika nöjd (om inte ännu gladare) var Saabsäljaren Adrianna Mankowska som nu hoppades på ett rejält uppsving vad gäller nybilsförsäljningen.

– Framförallt hoppas jag att leasingbolagen snabbt kommer tillbaka som Saabkunder. 100 leasingbilar om året försvann till noll i samband med att GM aviserade nedläggningen. Nu ska det vända snabbt, menade hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista