1 av 4
Bagarna Estvall sjöng Beyoncés If I were a boy.
2 av 4
Magnus, Tom och Kenneth på sågverket sjöng Öppna landskap.
3 av 4
Sändning pågår bland sjungande mohedabor.
4 av 4
Ann-Sofie Bäckvall sjöng faktiskt bäst av alla!

Körslag i Moheda

Senare denna onsdag var det dags för Niklas Strömstedt att hålla i audition på Konserthuset i Växjö för att få ihop en riktigt slagkraftig kör till Körslaget i tv4. Men, varför skulle inte Morgon i P4 kunna göra detsamma och kanske ännu bättre? Därför satte Per fart till Moheda, där Niklas Strömstedt för övrigt har sina rötter, för att skaka fram en riktigt kraftfull kör.

Det började lite trevande (men hjärtligt) från bagarna Estvall (både far och son) strax efter klockan sju. Sen tog det rejäl fart på sågverket där Magnus, Tom och Kenneth gjorde en version av Öppna landskap som går till historien.

Men från en person avancerade körens storlek till ett tiotal personer som samlats i församlingshemmet. Det blev två låtar plus en bonuslåt som finns på Brolle-tv. Precis jämte församlingshemmet har Ann-Sofie Bäckvall sin mottagning, men det var inte därför som Per tittade in till henne, utan för att höra Ann-Sofie sjunga inför Körslaget-uttagningen senare på kvällen. Och som hon sjöng...!!! Whoaw!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista